ŞASE ANI FĂRĂ LAURENŢIU

0
412

Au trecut şase ani de când colegul nostru, Laurențiu Păun nu mai este printre noi. Şase ani de durere, în care amintirea urâtă încă macină memoria colegilor de breaslă.
S-au împlinit şase ani de la duminica neagră, când l-am pierdut pe colegul nostru Laurențiu Păun. Nenorocirea s-a întâmplat pe, 2 martie, când Laurenţiu se afla la datorie și filma scena unui accident rutier de pe Șoseaua de Centură a municipiului. Echipa de filmare se întorcea de la un grav accident rutier, eveniment produs pe Șoseaua de centură, când, în apropiere, cameramanul şi reporterul de la TV Buzău au oprit ca să filmeze o altă tamponare produsă în într-o curbă. Operatorul Laurenţiu Păun se afla în afara carosabilului, pe sensul de mers dreapta, şi filma autoturismul ajuns în şanţ. Un autoturism cu numere de Italia, care intrase în derapaj, l-a izbit în plin pe Laurenţiu Păun. Strivit între două mașini, operatorul nu a avut nicio şansă. Chiar dacă au trecut şase ani de la tragedie, amintirea lui Laurențiu este vie și nu putem uita entuziasmul de care dădea dovadă atunci când își făcea meseria.
Italianul care l-a accidentat pe Laurențiu Păun a fost condamnat la închisoare după un proces lung, însă orice pedepsă este prea ușoară pentru a putea acoperi lipsa colegului nostru.
În duminica neagră, când operatorul Laurenţiu Păun a murit în timp ce îşi făcea datoria, italianul se grăbea la volanul unui Mercedes, înmatriculat în străinătate, spre Ploieşti. O avea pe scaunul din dreapta pe concubina sa, cea care în ziua accidentului le declara poliţiştilor şi echipelor de jurnalişti, în apărarea şoferului, că operatorul se afla pe banda de circulație, variantă infirmată ulterior la anchetă.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Laurențiu Păun!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ