ȘASE MEDII DE ZECE, LA BAC

0
49

Rezultatale la BAC au fost afișate. Județul Buzău înregistrează șase medii de zece în acest an, trei dintre ele au fost obținute de absolvenți ai Colegiului Național B.P. Hasdeu. Aproape 2000 de absolvenţi de liceu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, în sesiunea din iunie 2020.
Judeţul Buzău înregistrează o rată de promovare de peste 60%, la examenul de Bacalaureat. Din cei 2 976 de candidați înscrişi, în cele 19 centre din întregul județ, pentru susţinerea celui mai atipic examen de maturitate, la Buzău, 2891 s-au prezentat la probele de concurs, iar dintre aceştia, au fost admiși 1930 , ceilalţi 958, fiind declaraţi respinşi. Potrivit primelor rezultate, înainte de contestații, trei din cele șase medii de zece obținute de absolvenții județului Buzău, aparțin absolvenților Colegiului Național B.P.Hasdeu, alte două fiind obținute de elevi de la Liceul Alexandru Vlahuță, Rmâmnicu Sărat, iar o medie aparține Liceului Teoretic din Pogoanele.
La fel ca la examenul de Evaluare Națională, afișarea rezultatelorla Bacalaureat s-a făcut cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului. Absolvenții nu au avut numele afișat pe lista cu rezultatele examenului, ci un cod primit la începutul sesinunii. Dacă acest cod a fost pierdut copii se pot adresa comisiei de examinare, a centrului de care aparține.
Regulile impuse de pandemia de coronavirus, au ținut majoritatea copiilor acasă, alegând să intre pe situl Edu.ro , în loc să vină la avizierele liceelor. Dacă în alți ani copiii săreau în sus de bucurie sau își plângeau eșecul prin curtea liceelor, anul acesta , o liniște apăsătoare înconjoară centrele de examen.
În aceeaşi zi, s-au putut depune contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Nemulțumiții pot depune contestații și pe 1 iulie, până în ora 12.00.Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ