ȘASE NOI CETĂȚENI DE ONOARE

0
199

Şase personalităţi buzoiene cu merite deosebite atât în plan naţional, cât şi internaţional, au fost votate în unanimitate de consilierii municipali, pentru a le conferi titlul de „Cetăţean de Onoareal Municipiului Buzău”. Este vorba despre medicii Florentina Ioniță Radu, Carmen Orban și Călin Tătaru, academicianul Marius Andruh, Grigore Scărlătoiu și jucătorul de tenis de masa Ovidiu Ionescu.
Academicianul Marius Andruh, activistul pentru drepturile omului Grigore Scărlătoiu, preşedintele Committee for Human Rights in North Korea, cu sediul în Washington, jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, vice-campion european, dar şi medicii Florentina Ioniţă-Radu, general de brigadă, comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, şi prof. univ. Călin Tătaru, medic primar oftalmolog, sunt cetăţeni de onoare ai municipiului Buzău. Cinci din şase cetăţeni de onoare sunt absolvenţi ai Colegiului ”B.P.Hasdeu”, toţi sunt personalităţi recunoscute la nivel naţional şi internaţional.
Doi dintre noii cetățeni de onoare, Ovidiu Ionescu și Marius Andruh au fost prezenți la ședință și primarul Constantin Toma le-a înmânat distincțiile. De asemenea, Grigore Scărlătoiu a transmis un mesaj video înregistrat, în care le-a mulțumit aleșilor municipali pentru distincția acordată.
Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că, prin aceste distincții, se face o încercare de a aduce acasă valorile orașului.
Municipiul Buzău are până în prezent un număr de 87 de cetăţeni de onoare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ