SATUL OLARI, O COMOARĂ NEȘLEFUITĂ

0
581

Judetul nostru este cunoscut pentru frumusete si pentru locurile ce ar putea deveni puncte turistice atractive, însă multe locatii au fost ignorate. Unul dintre ele este satul Olari din comuna Calvini, care a intrat în atentia autoritătilor locale. Primarul localitătii si-a propus să facă din acest cătun o comunitate înfloritoare si să creeze toate conditiile pentru tinerii care vor să se întoarcă în locurile natale.

Satul Olari din comuna Calvini este o adevărată oază de frumusețe. Înconjurat de pădure și traversat de râul Bâsca Chiojdului, poate deveni oricând o atracție turistică pe harta județului. Cu timpul, populația cătunului a îmbătrânit, însă tinerii care au plecat de aici în urmă cu ani de zile au început să își manifeste dorința de a se întoarce la locurile natale. Rugămințile lor nu au fost ignorate, iar autoritățile locale din Calvini au început proiecte importante în satul Olari.

Satul Olari se află pe partea cealaltă a râului Bâsca Chiojdului, pe un mal la circa 30 de metri de albia râului. De aici pleacă și o problemă a localnicilor. Oamenii spun că e nevoie de un pod peste apă astfel încât să se poată circula și după ploi.

Podul peste râul Bâsca Chiojdului a devenit o prioritate pentru primarul comunei Clavini, care vrea să facă din satul uitat de lume o atracție pentru tineri. Mulți vor să se întoarcă la casele părintești, dar le este greu să ajungă cu mașinile.

De curând, toate drumurile din sat au fost afectate de ploile abundente. Primarul Nicolae Curelea Nedelcu a mers personal să ajute la repararea căilor de acces cu utilajul din dotarea primăriei astfel încât localnicii să nu aibă de suferit și să se poată deplasa acolo unde au nevoie.

Pentru facilitarea accesului pietonal, primarul din Calvini a construit trepte care să îi ajute pe localnici să ajungă mai ușor în satul Olari, fără să mai ocolească, așa cum o făceau în trecut. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ