SCADE INTERESUL PENTRU BAC

0
100

Peste doar câteva zile, după vacanţa semestrială, elevii din ultimul an de liceu vor începe examenul de Bacalaureat. Săptămâna trecută s-au finalizat înscrierile şi, în mod surprinzător, numărul celor care şi-au exprimat intenţia de a susţine examenul de maturitate, este considerabil mai mic decât cel al elevilor aflaţi acum în clasa a 12. Datele Inspectoratului Şcolar Judeţean, indică faptul că aproximativ 400 de elevi nu vor susţine probele de evaluare a competenţelor, şi, implicit nici pe cele scrise, programate în vară. La sesiunea din acest an s-au înscris însă, peste 200 de absolvenţi de liceu din promoţiile anterioare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar are o explicaţie în acest sens. Elevii, fie s-au orientat greşit atunci când au ales să urmeze un liceu, fie, situaţia şcolară îi împiedică să susţină examenul.

Luni, pe 12 februarie, când elevii se vor întoare din vacanţă vor susţine probele de evaluare a competenţelor, prima fiind cea de comunicare orală în limba română.  Urmează competenţele digitale, ultima probă susţinută în luna februarie fiind cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internatională. Conform calendarului examenului de Bacalaureat, probele scrise sunt programate în luna iunie.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ