Scandal desăvârșit între primarul Toma și directorul Tescaru! Mirela Oprea, reprezentantul Consiliului Județean Buzău în AGA, a părăsit ședința

0
394

Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă a fost suspendată aseară din lipsă de cvorum și ca urmare a faptului că reprezentantul Primăriei Buzău nu deținea o procură specială. Drept urmare ședința a fost reluată în această dimineață iar la ea a luat parte pentru prima dată primarul municipiului, Constantin Toma. Scandalul a început încă din primele minute ale ședinței atunci cînd edilul a solicitat plenului să aprobe rămînerea jurnaliștilor în sală în timp ce parte dintre acționari și reprezentanți ai companiei au refuzat.
În urma unui vot, jurnaliștii au obținut aprobarea de a rămîne în sală dar scandalul s-a amplificat pe măsura trecerii timpului. Primăria Buzău a cerut suplimentarea ordinii de zi cu proiecte menite a schimba consiliul de administrație și conducerea companiei, președintele de ședință a refuzat în nenumărate rînduri cererea pe motiv că nu ar fi statutară iar de aici între primarul Constantin Toma, directorul Ionel Tescaru și Dumitru Cristea a pornit un dialog al surzilor în care fiecare vorbea dar niciunul nu ținea cont unul de celălalt.
Mirela Oprea, reprezentantul Consiliului Județean în AGA a susținut că suplimentarea ordinii de zi se poate face și fără anumite documente dar că bine ar fi ca ședința să fie amînată astfel încît toți membrii adunării să se poată pune la punct cu documentele necesare. Avînd în vedere că o reprogramare a ședinței ar fi însemnat practic amînarea bugetului, președintele Cristea a refuzat și acest lucru iar Mirela Oprea a părăsit sala.
Vorbele grele au continuat să se arunce pe o parte și de alta a mesei. Președintele de ședință a supus votului bugetul dar Primăria Buzău, prin reprezentantul legal Georgeta Cristea, a votat împotrivă. Chiar și așa bugetul de venituri și cheltuieli a fost aprobat cu majoritate de voturi în ciuda faptului că primarul a considerat ilegală hotărîrea ca urmare a faptului că primăria deține peste 70 la sută din acțiuni.
Finalul ședinței a fost la fel de tensionat. Primarul a amenințat cu plăngeri penale iar conducerea Companiei de Apă s-a apărat motivînd faptul că s-a respectat legea în toate măsurile și hotărîrile adoptate.
Răspunsul lui Dumitru Cristea…
Directorul Companiei de Apă a declarat că o amînare a bugetului ar fi pus lacătul pe ușile societății care nu ar mai fi avut bani să se angajeze în cheltuieli de funcționare.
Războiul dintre Primăria Buzău și Compania de Apă va continua mai ales că sunt așteptate și rezultatele Corpului de Control al primului ministru sosit la solicitarea deputatului Marcel Ciolacu.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ