SCANDAL DUPĂ ÎMPUŞCAREA URSULUI DE LA COLŢI

0
160

Reprezentanţii instituţiilor implicate în problema ursului care a ucis mai multe animale din gospodăriile sătenilor din zona de munte a judeţului au fost convocaţi la Prefectură pentru a lămuri modul în care a fost împuşcat animalul sălbatic. Explicaţii i s-au cerut şi primarului comunei Colţi care, după uciderea ursului, a afişat un comportament total deplasat şi a stârnit reacţii critice.
Acţiunea de împuşcare a ursului care a făcut prăpăd în ultima lună, în mai multe localităţi din zona de munte a judeţului. a fost perfect legală. Este concluzia autorităţilor judeţului. Prefectura a organizat, vineri, o conferinţă de presă în care resposabilii instituţiilor abilitate cu gestionarea fondului cinegetic au explicat cum au procedat la uciderea ursului şi de ce această măsură, autorizată de la nivel central, a fost perfect legală.
Ceea ce a urmat împuşcării ursului a stârnit un val de reacţii vehemente în spaţiul virtual, acolo unde primarul de la Colţi a postat imagini revoltătoare. Aşa se face că, Pavel Rădulescu, cel care cârmuieşte de mulţi ani comuna Colţi a fost, la rândul său, convocat la Prefectură pentru a da explicaţii în legătură cu comportamentul deplasat pe care l-a avut după împuşcarea ursului.
El a recunoscut că a greşit atunci când a batjocorit cadavrul animalului. Primarul a încercat, totuşi să-i găsescă singur scuze, invocând ba emoţii, ba tradiţii.
O oarecare dezaprobare a venit din partea prefectului Carmen Ichim, care însă a insistat cu privire la pagubele produse de urs, localnicilor din Colţi şi în alte zone învecinate, venind astfel în ajutorul primarului Rădulescu.
Imaginile au ajuns, joi şi la ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Imediat, aceasta a anunţat pe pagina sa de socializare că va măsuri, de îndată

“Este inadmisibil!!!
La prima ora a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău.
Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală!
Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenția și Garda județene și-au îndeplinit atribuțiile. Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a scris Gabriela Gavrilescu.

Reacţia ministrului a fost taxată de prefectul Carmen Ichim, care a consideră regretabile afirmaţiile ministrului Mediului.
Întreg scandalul a izbucnit joi, după ce primarul de la Colţi a postat pe Facebook, imagini filmate după împuşcarea ursului, în care apare alături de mai multe persoane sărbătorind, într-un mod nefiresc, stropind cu bere, cadavrul animalului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ