SCANDAL ÎN PIAȚA CENTRALĂ! PIEȚARII SUNT NEMULȚUMIȚI DE O DECIZIE A ADMINISTRAȚIEI

0
233

Scandal în Piața Centrală provocat de comercianții nemulțumiți de ultimele hotârâri ale Administrației. Aseară, în ședința Consiliului de Administrație al S.C. Piețe, Tîrguri și Oboare, s-a stabilit ca definitivă garanția pe care comercianții trebuie să o achite de la 1 ianuarie în contul tarabelor. Măsura are rolul de a proteja administrația de acei chiriași care, pe nepusă masă, renunță la contracte și nu-și mai plătesc datoriile.
Măsura, nepopulară, i-a scos din sărite pe comercianți. Astăzi zeci de piețari s-au deplasat la sediul administratorului pentru a reclama măsura nepopulară. Pe lângă chirie, oamenii sunt nemulțumiți că trebuie să achite garanția, să suporte frigul din piață și mai nou să plătească taxă de parcare.
La sediul SC Piețe, Târguri și Oboare, precupeților li s-a trântit ușa în nas.
Cum de la Administrația Piețelor niciun responsabil nu a dorit să ofere lămuriri, comercianții s-au deplasat la Primăria pentru a-i cere socoteală edilului șef.
La acea oră în instituție nu s-a aflat decît viceprimarul Andrei Neder care a primit în biroul său o delegație a reclamanților. Oamenii s-au plâns de noul bir și de condițiile din piață.
De aici comercianții au plecat cu promisiunea că Primăria Buzău va încerca să amâne plata garanției pe timpul iernii.
Pe parcursul săptămînii viitoare piețarii se vor întîlni din nou cu reprezentanții primăriei pentru a găsi o soluție. Cel mai probabil garanția percepută de Administrația piețelor va fi amînată până după luna martie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ