SCANDAL ÎN POLIȚIE

0
140

Poliția Locală ar putea să înghită o parte din Poliția Română
Potrivit unei propuneri legislative, Poliția Rutieră și compartimentul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române ar putea trece în subordinea Poliției Locale. În timp ce sindicatele din Poliția Română spun că este o încercare de politizare a structurii, ceilalți sunt de părere că propunerea este de bun augur.
Ordinea Publică și Poliția Rutieră ar putea trece de la Poliția Națională la Poliția Locală, potrivit unei propuneri a primarului Clujului, Emil Boc. Ideea a iscat scandal în rândul polițiștilor din cadrul IGPR care sunt de părere că se încearcă un control al structurilor printr-o politizare fățișă. Practic polițiștii din cadrul celor două structuri ar urma să fie la mâna primarilor.
În timp ce sindicaliștii din Poliția Română acuză politizarea structurii, sindicatele din Poliția Locală sunt de acord cu propunerea, dacă vor fi modificare anumite prevederi legale.
Cu ocazia unor dezbateri ce vizează reforma instituțională la nivelul administrațiilor publice locale, primarul Clujului, Emil Boc, a reiterat propunerea făcută de colegul său de partid, fostul ministru Traian Igaș, de a muta Ordinea Publică și Poliția Rutieră, din cadrul MAI la Poliția Locală. EUROPOL, un alt sindicat al polițiștilor naționali, s-a arătat împotriva proiectului pe care îl vede ca o politizare a instituției Poliției Române.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ