Scandal la Râmnic pe tema concursului pentru directori

0
3583

Primarul din Râmnicu Sărat dorește retragerea sprijinului politic în cazul profesorilor
Primarul municipiului Râmnicu Sărat a anunțat în ședința Consiliului Local că dorește retragerea sprijinului politic tuturor cadrelor didactice cu carnet de partid care participă la concursul de directori. Doar așa se va putea depolitiza Educația, a precizat primarul Valentin Cîrjan.
În cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Sărat, aleșii au aprobat lista cu reprezentanții consiliului în comisiile de evaluare a probelor de interviu, la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în cadrul instituțiilor de învățământ. În urma desemnării membrilor, primarul orașului a venit cu o propunere bombă. Partidele să retragă sprijinul politic pentru toți profesorii care vor partipa la proba interviului.
O parte dintre consilierii locali au precizat că profesorii au trecut de proba scrisă obținând note pentru care s-au pregătit anterior iar politica nu ar trebui să fie amestecată cu educația.
Primarul municipiului Râmnicu-Sărat a continuat prin a spune că învățământul nu are nevoie de directori cu carnete de partid.
Potrivit calendarului, următoarea probă la care candidații vor participa este cea a interviului care se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ