SCANDAL LA VADU PAȘII! Ruptură între primarul PNL și majoritatea consilierilor

3
4756

Cea mai populată comună din județul Buzău riscă să piardă finanțări importante din fonduri europene nerambursabile din cauza ambițiilor unor aleși locali. Cei zece consilieri care formează majoritatea, de la PSD, ALDE, UNPR și BUN, fie refuză prezența la ședințele Consiliului Local Vadu Pașii, fie votează împotriva unor proiecte menite să modernizeze comuna. Noul primar al comuniei, penelistul Gheorghe Firon, care se bazează dpar pe cinci consilieri, și-a propus să asfalteze toate drumurile din comună, extinderea sistemului de canalizare, modernizarea rețelei de apă și a școlii din Vadu Pașii. Multe dintre aceste proiecte urmau să se deruleze cu fonduri europene, dar cei zece consilieri locali PSD, ALDE, PMP și BUN refuză aprobarea lor. Astăzi, a fost convocată o nouă ședință a Consiliului Local Vadu Pașii, dar consilierii majorității nu s-au prezentat, iar ședința nu s-a mai desfășurat.
După închiderea ședinței, la care au participat și zeci de localnici și-a făcut apariția și un consilier de la ALDE, care a inflamat spiritele.
Emilia Zahiu, consiliera ALDE, a încercat să caute scuze și colegilor care nu s-au prezentat.
De cealaltă parte, primarul afirmă că doar un singur consilier a anunțat că va absenta. Restul au boicotat ședința.
Localnicii din Vadu Pașii sunt revoltați de atitudinea celor pe care i-au trimis în Consiliul Local și nu înțeleg de ce aceștia se opun modernizării localității.
În condițiile în care proiectele nu vor trece de votul consilierilor locali în timp util, comuna Vadu Pașii riscă să piardă finanțări europene în valoare de aproximativ patru milioane de euro.
Primarul din Vadu Pașii mai face o încercare și va convoca aleșii locali într-o nouă ședință, programată pentru joi.
DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

    • Dle…documenteaza/ye si apoi sa/ti spui punctul de vedere.Daca dumneavoastra va convine ca pentru schimbarea unui bec primaria sa plateasca 5oooooo lei vechi,atuci fii de acord cu ei!!!

  1. Oameni sau nulitati. Populatia v-a votat, chiar daca doar unul singur poate fi primar. Voturile oamenilor v-au conferit locurile de consilieri nu capacitatile voastre adminsitrative. Ar trebui sa fiti actioanti in judecata de populatia comunei. Cum e posibil sa va opuneti acestor proiecte cara va aduc inclusiv voua, domnilor consilieri, o viata mai buna, ce argumente aduceti impotriva proiectelor la care au muncit asiduu doar cativa funtionari pe care voi niste nulitati care faceti umbra pamantului degeaba, ar trebui sa va puneti amprenta digitala.

    Nu meritati respectul nostru.

    Huo!

LĂSAȚI UN MESAJ