SCANDAL MONSTRU LA PROTECȚIA COPILULUI! COPII LUAȚI ÎN GRIJA STATULUI, FĂRĂ ACORDUL PĂRINȚILOR

0
453

Situația halucinantă a ieșit la iveală atunci când părinții au primit acasă citații prin care erau invitati la tribunal.

Apartinatorii trebuiau sa le explice judecatorilor daca este adevarat ca renunta la custodia copiilor in favoarea statului si daca sunt de acord cu plasarea lor in regim de urgenta in favoarea Protectiei Copilului.

Parintii au mers apoi să ceara explicații la șefii Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

12150 Așa au aflat că șeful instituției, împreună cu o comisie formată din angajați ai DGASPC, au dispus plasarea în regim de urgență a 65 de copii cu nevoie speciale.
Măsura extremă a fost luată de DGASPC pentru a se putea deconta cheltuielile cu masa și cazarea copiilor. Anterior, Curtea de Conturi a decis că acești bani au fost cheltuiți ilegal de instituția buzoiană întrucât minorii provin din alte județe. Masa și cazarea copiilor ar fi trebuit suportată de Direcțiile de Protecție a Copiilor din alte județe.
Deciziile de plasament în regim de urgență au ajuns, conform normelor legale, în instanță, unde părinții au fost chemați să dea explicații legate de motivele pentru care și-au abandonat copiii. Aici au aflat de la judecători că și-au pierdut dreptul de a-și lua copiii acasă când doresc. Conducerea DGASPC se apără și spune că părinții și-au dat acordul pentru această măsură.
De partea cealaltă, reprezentanții Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Protecția Copilului, susțin că nu există documente care să dovedească acordul scris al părinților.
Intenția conducerii DGASPC Buzău de a plasa cei 65 de copii în regim de urgență a fost adusă la cunoștința responsabililor din Consiliul Județean, care au avertizat că măsura nu este corectă.
Astăzi, după izbucnirea acestui scandal, Consiliul Județean Buzău a dispus formarea unei comisii, care va verifica legalitatea deciziei DGASPC Buzău. În maxim cinci zile, comisia va formula concluziile anchetei.
Emanoil Neagu nu crede că părinții au fost capabili să își dea acordul ca ai lor copii să ajungă în grija statului.
Un control a demarat azi la Buzău și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului. Conform primelor date, se relevă că măsura luată la Buzău este abuzivă și singulară, iar interpretarea legii excesivă.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ