Scandalul autobuzelor S-H ajunge la Ministerul Mediului! Independentul Constantin Ionescu acuză achiziții îndoielnice la Trans-Bus

1
110

Spre sfîrșitul anului trecut Trans-Bus S.A. și-a mărit flota cu două mijloace de transport în comun. Contra unei sume de 30.000 de euro, fără TVA, societatea a achiziționat din Elveția două autobuze Volvo cu dotări care să corespundă cerințelor călătorilor buzoieni. Ionescu Constantin, unul dintre consilierii locali ai municipiului Buzău, a acuzat că achiziția s-a făcut într-un mod netransparent motiv pentru care a cerut lămuriri reprezentanților societății prin intermediul unei solicitări pe Legea 544 privind liberul acces la informațiile de interes public. Răspunsul a venit prin intermediul unui comunicat de presă și nu în mod nominal astfel încît independentul din Consiliul Local Municipal a sesizat Ministerul Mediului.
Alesul local acuză faptul că Trans-Bus a făcut o achiziție publică fără a avea la bază o hotărîre a primăriei, acționar majoritar al societății.
Reprezentanții Trans-Bus nu au dorit să comenteze prea mult pe marginea subiectului. Totuși i-au transmis consilierului independent că în termenul legal va intra în posesia datelor solicitate.
Prin intermediul comunicatului de presă, conducerea Trans Bus a transmis că achiziția celor două mijloace de transport în comun s-a realizat în baza unei hotărîri a acționarilor societății din venituri proprii. Pentru suplimentarea capacității de transport, în prima parte a acestui an, a anunțat operatorul, vor mai fi cumpărate încă trei autobuze rulate cu un grad sporit de confort.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Flota(definite DEX) totalitatea navelor fluviale,maritime sau aeriene ale unui stat. Nu mai folositi termeni anapoda, ne mai intrebam de ce copii nu stiu sa foloseasca termenii. Din acest motiv, ca jurnalistii nu stiu sa il foloseasca. Pacat…asta e parc auto nu flota…vai de noi si de saraca Limba Romana.

LĂSAȚI UN MESAJ