SCANDALUL CÂINILOR LA CERNĂTEȘTI

0
423

Descinderi ale Prefecturii, Direcției Sanitar Veterinare, Poliției și Direcției de Sănătate Publică, joi, la Cernătești. Vizate au fost două femei din comună care cresc în curți, sute de câini, spre disperarea vecinilor care, de ani de zile, îndură mirosul și gălăgia patrupedelor. Localnicii s-au plâns tuturor instituțiilor competente, iar autoritățile locale au apelat la ajutorul prefectului pentru a rezolva problema. Femeile nu au permis accesul autorităților în gopodării, iar controalele s-au încheiat cu sancțiuni, dar și cu un termen de 3 luni în care iubitoarele de animale trebuie să găsească alte adăposturi pentru patrupede.
În astfel de condiții sunt obligați să trăiască localnicii din Cernătești. De ani de zile, două femei au început să adune pe lângă case câini, iar de atunci traiul localnicilor a început să se transforme în calvar. Una dintre ele a adunat aproape 300 de câini, iar cealaltă 80 de câini și peste 40 de pisici. Acum mirosul și gălăgia au devenit infernale. Joi, o echipă formată din reprezentanţi ai Prefecturii, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică şi Garda de Mediu s-a deplasat la faţa locului. Primele discuţii au fost purtate la Primărie, chiar în faţa primarului din Cernăteşti, care nu mai ştie ce să facă pentru a stopa această situaţie.
Dacă în timpul dialogului, femeile au dat dovadă de înțelegere, odată ajunse la domiciliile celor două iubitoare de animale, autoritățile nu au fost lăsate să intre să facă verificări, dar în acelaşi timp se vaită că nu se bucură de înţelegere.
În tot acest timp, vecinii sunt obligaţi să suporte mirosul şi gălăgia. Unii dintre ei chiar s-au gândit să își mute domiciliul doar pentru a scăpa de calvarul prin care trec. Oamenii nu își doresc decât o viață normală și înțelegere mai multă din partea celor două iubitoare de animale.
După controalele din teren, cele două femei au fost chemate din nou la primărie, unde au fost sancționate și au primit obligația ca în maximum 3 luni să mute patrupedele din actualele locații.
În acest moment, cele două iubitoare de animale profită de legislaţia aflată în vigoare, care nu prevede câte animale de companie poate deţine o persoană, astfel că împotriva femeilor nu se poate întreprinde decât o acţiune în instanţă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ