SCANDALUL DE LA ”NENIȚESCU”, APROAPE STINS

0
291

Scandalul legat de mutarea elevilor de la Liceul Costin Nenițescu la Liceul de Meserii și Servicii este aproape stins. După alte dezbateri, tensiuni, contre în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, aleșii au fost de acord să dea în administrarea Colegiului Mihai Eminescu imobilul situat pe strada Transilvaniei. În plus, laboratoarele de lucru pentru elevii de la ”Chimie” vor fi mutate la unitatea de învățământ de pe strada Bazalt.
A fost nevoie de o altă ședință a Consiliului Local Municipal pentru a se ajunge la un numitor comun în proiectul care prevede darea în administrarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” a imobilului situat pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, în care a funcționat, până acum câteva luni, Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu”. Ședința a fost, din nou, una plină de tensiuni și de contre. Până a se trece la vot, a fost nevoie de intervenția inspectorului școlar general adjunct, Nela Wamsiedel, care a explicat pașii mutării făcute în această toamnă, dar mai ales stadiul celor două laboratoare de la Liceul 5, care au stârnit atâtea disensiuni. Inspectorul școlar general a precizat că dezinformarea a fost pornită de directoarea liceului „Nenițescu”, Narcisa Dașu, care i-a spus primarului Toma că laboratoarele sunt deja montate și că Primăria riscă sancțiuni din partea sponsorului. În realitate, la vizita în teren a unei echipe de la IȘJ Buzău, s-a constatat că cele două laboratoare sunt goale, iar aparatura nici măcar nu este montată.
Intervențiile suplimentare ale consilierilor au fost de natură să lămurească un alt aspect important, acela potrivit căruia laboratoarele se pot muta la Liceul Tehnologic „Meserii și Servicii” fără ca sponsorul să aibă vreo pretenție în acest sens.
În cele din urmă, s-a trecut la vot. Chiar dacă au fost 4 abțineri, proiectul a fost adoptat. Astfel acum Colegiul „Mihai Eminescu” are acum în administrare întreaga bază materială a fostului Liceu de chimie și își poate desfășura activitatea în condiții legale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ