Scandalul dintre Poliția Locală și școli se mută la Judecătorie! Tribunalul Buzău și-a declinat competența

0
108

Politistii locali care au fost inlocuiti cu agenti de pază în scoli, solicita revenirea pe posturi. Oamenii legii au atacat decizia Primariei la Tribunalul Buzau, iar magistratii au declinat competenta solutionarii dosarului Judecatoriei Buzau. Asta inseamna ca magistratii Judecatoriei vor trebui sa se pronunte definitiv in acest caz.
După ce au înregistrat un prim succes la Curtea de Apel Ploiești acolo unde magistrații au suspendat organigrama Primăriei Buzău prin care politistii locali erau trimiși acasă, agenții locali au reclamat în instanță și contractele pe care administrația publică le-a încheiat cu firmele private de securitate angajate pentru paza școlilor. Tribunalul Buzău s-a pronunțat ieri asupra cererii de reziliere a contractelor însă litigiul nu poate fi încheiat. Asta pentru că magistrații au căzut de acord că decizia nu este de competența Tribunalului Buzău.
SURSA TRIBUNALUL BUZAU
“Admite exceptia de necompetenta materiala a Tribunalului Buzau – Sectia a II-a civila de contencios administrativ si fiscal in solutionarea capetelor de cerere avand ca obiect anularea/rezilierea contractelor de prestari servicii de paza si protectie incheiate de catre autoritatile publice cu personalitate juridica cu societatile de paza parate in cauza, suspendarea procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie de paza catre firme private, limitarea efectelor contractelor de prestari servicii de paza si protectie incheiate cu firmele private mai sus mentionate, in sensul reducerii termenului de executie al acestora, de la data incheierii pana la data pronuntarii prezentei hotarari, invocata de parati, prin intampinare. Declina competenta de solutionare a acestor capete de cerere in favoarea Judecatoriei Buzau. “
Polițiștii locali au depus astăzi recurs la decizia magistraților întrucît, conform avocatului apărării, soluționarea dosarului este de competența Tribunalului Buzău și nu a Judecătoriei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ