Scandalul parcometrelor de la Piața Centrală

0
407

Șoferii acuză că sunt insuficiente, complicate și dau erori
Scandal în parcarea din vecinătatea Pieței Centrale a municipiului Buzău. Șoferii sunt nevoiți să îndure canicula minute bune în șir pentru că parcometrele sunt insuficiente și de multe ori nu funcționează corect. Buzoienii consideră că administrația locală a complicat lucrurile iar sistemul mai mult încurcă. În plenul ședinței Consiliului Local Municipal Buzău s-a solicitat suplimentarea aparatelor de taxat.
Unii dintre buzoienii care și-au lăsat mașinile în parcarea de lângă Piața Centrală s-au trezit cu sancțiuni sau cu banii luați deși au plătit taxa la parcometre. Oamenii se plâng că aparatele funcționează de multe ori cu erori, sunt complicate și insuficiente. Atunci când sunt întrebați din ce motiv parcometrele spre exemplu nu funcționează deși șoferii au plătit taxa de parcare, angajații care se ocupă de administrarea aparatelor ridică din umeri și pleacă.
Oamenii sunt nevoiți să petreacă minute bune în fața parcometrelor, în bătaia soarelui. În loc să meargă la cumpărături, trebuie să aștepte și să se asigure că parcometrele nu au dat vreo eroare pentru că altfel ar putea rămâne cu mașinile blocate. O pare dintre consilierii locali au ridicat problema în ședința de consiliu a Primăriei Buzău dar nu a existat vreun răspuns.
Introducerea parcărilor cu plată în zona Pieței Centrale a dat naștere unui val de nemulțuimiri având în vedere faptul că în municipiul Buzău există locuri din ce în ce mai puține în care să îți poți lăsa mașina, fără să scoți bani din buzunar. Au existat voci în cadrul Consiliului Local care au solicitat introducerea unei ore gratuite pentru buzoienii care merg la Piața Centrală pentru a-i încuraja pe cetățeni să cumpere de la producătorii locali în schimb administrația locală a ales să le pună bir.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ