Scandalul Toma-Tescaru mocnește! La Compania de Apă este așteaptat Corpul de Control

0
173

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a făcut un pas în spate în lupta pe care o poartă pentru schimbarea conducerii Companiei de Apă, după discutiile pe care le-a purtat cu presedintele PSD Marcel Ciolac. Totusi edilul nu s-a abtinut să comenteze în stilul său inconfundabil deciziile pe care forul social-democrat le-a luat în legătură cu scandalul interinstitutional în care a intrat si presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil, Neagu.
La sfîrșitul săptămînii trecute Comitetul Executiv Județean al PSD a dezbătut, printre altele, scandalul dintre gruparea Petre Emanoil Neagu, Ionel Tescaru pe deoparte și primarul Constantin Toma, pe subiectul schimbării conducerii Companiei de Apă. Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău a încercat să tempereze spiritele și a anunțat că în curînd la operatorul de apă se va deplasa o echipă de control al Primului Ministru care va trage o concluzie referitoare la legalitatea schimbării echipei manageriale de la vîrful Companiei de Apă și a garniturii de acționari. Conducerea Primăriei Buzău s-a plîns în nenumărate rînduri că, în calitate de acționar principal al societății, este împiedicat să își impună punctul de vedere.
La cîteva zile distanță, primarul Constantin Toma, a declarat că decizia șefului de partid este binevenită însă lucrurile se puteau tranșa mult mai repede.
Edilului i s-a recomandat să se abțină de la atacuri împotriva membrilor de partid cum ar fi președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, asimilat grupării Tescaru, întrucît discuțiile se poartă în interiorul PSD și nu în public. Totuși primarul municipiului, a aruncat săgeți spre Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă pe care îl vrea neapărat schimbat.
Ședința PSD a mai adus o noutate în scandalul dintre primăriei și companie. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a dat de înțeles că nu ia partea directorului Tescaru ba din contra va susține schimbarea sa din funcție dacă se va impune.
La sfîrșitul săptămînii Consiliul Local Municipal se va întruni într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotătîre prin care aleșii locali îl revocă pe avocatul Lucian Sălcuțan din funcția de reprezentant al primăriei în Adunarea generală a Acționarilor Companiei de Apă pentru că ar fi renunțat de bună voie la mandat. În fapt, după declarația acestuia conform căreia Ionel Tescaru și președintele Petre Emanoil Neagu fac parte dintr-un grup infracțional organizat, președintele Marcel Ciolacu a solicitat PSD încheierea oricărei colaborări cu apărătorul. În locul avocatului va fi numită Georgeta Cristea, angajată a primăriei care corespunde din punct de vedere legal pentru funcția de reprezentant în AGA.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ