Scheme de ajutor financiar în economie

0
21

Cum poate fi salvată industria și locurile de muncă
Județul Buzău și mai cu seamă municipiul Buzău este un pol industrial deosebit de important la nivel național. Marile societăți nu au fost lipsite însă de probleme. Unul dintre cei mai mari producători de sârmă, Ductil Steel și-a anunțat în anul 2020 falimentul, ulterior fiind achiziționat de către un alt operator cu obiect diferit de activitate. Prezent recent în municipiul Buzău, ministrul Economiei Florin Spătaru a declarat că există o schemă de ajutor financiar care ar putea salva nenumărate fabrici sau producători care fie sunt în faliment, fie deja au pus lacătele pe porți.
Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă declară că în județul Buzău momentan nu sunt jucători foarte mari pe piața industrială care să se confrunte cu dificultăți. Totuși, aproape zilnic există firme mici care se închid și sunt cumpărate de altele care au rezistat.
Prin urmare, schema de ajutor ar putea oferi un argument în plus pentru firme de a achiziționa societățile aflate în prag de faliment sau deja închise, cu scopul de a le retehnologiza. În acest fel, forța de muncă ar putea fi păstrată iar anumite activități reintroduse în circuitul economic.
Mai bine de jumătate din forța de muncă activă a județului este prezentă în zona industrială a municipiului Buzău iar bugetul local este alcătuit preponderent din taxe și impozite plătite de mediul de afaceri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ