SCHIMB DE EXPERIENȚĂ

0
95

Oaspeți de peste hotare la Școala numărul 7, din municipiu. Zeci de elevi și cadre didactice din 4 țări s-au aflat, timp de câteva zile, la Buzău, unde au făcut schimb de experiență cu elevii buzoieni, în cadrul unui program Erasmus. Anul viitor, școlarii și profesorii de la Școala 7 vor pleca în vizită în țările partnere din proiect.
Zeci de elevi şi profesori din Lituania, Portugalia, Slovenia și Croația s-au aflat, în această săptămână, în municipiul Buzău, în cadrul unei schimb de experienţă la Şcoala Gimnazială Nr. 7. Programul străinilor a început cu vizita la unitatea de învătământ din Buzău, unde au fost întâmpinați tradițional, cu pâine și sare. În cea de-a doua zi, invitații străini au fost la Muzeul Județean Buzău. Schimbul de experiență dintre elevii buzoieni și cei de peste hotare a fost posibil datorită unui proiect educațional. Este vorba despre un program Erasmus, cu finanțare europeană, în care, alături de Şcoala Gimnazială Nr.7 din Buzău, sunt implicate unități de învăţământ din 4 ţări.
După ce elevii și profesorii de la Școala nr. 7 le-au fost gazde străinilor, anul viitor cadrele didactice din Buzău, alături de școlari vor pleca în țările partenere. Prima deplasare o vor face în Slovenia.
Proiectele Erasmus, constituite ca parteneriate între şcoli, sunt centrate pe mobilitatea elevilor şi a profesorilor, ca mijloc de schimb de bune practici şi experienţă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ