SCHIMB DE GENERAŢII

0
52

Schimb de generaţii la Tribunalul Buzău. Instanţa s-a confruntat, în cursul anului trecut, cu un val de pensionări, fapt ce a îngreunat activitatea instanţei. Schema este şi acum incompletă, însă noi judecători sunt aşteptaţi să-i înlocuiască pe magistraţii care şi-au încheiat cariera.
Tribunalul Buzău a avut, în anul 2018, o activitate apreciată ca eficientă. Au fost însă şi indicatori, precum termenul de redactare a hotărârilor, care au tras în jos instanţa. Motivele pentru care bilanţul anului trecut nu arată foarte bine la anumite capitole îl constituie criza de personal. Nu mai puţin de 8 judecători au ieşit la pensie, iar volumul de muncă al celor rămaşi în activitate a crescut simţitor. Acum, după pensionările masive, la Tribunal are loc un schimb de generaţii.
Criza de personal este o problemă generalizată, care se resimte şi la nivelul judecătoriilor arondate Tribunalului Buzău.
Aceşti tineri judecători, de obicei, pleacă de la Buzău, după terminarea stagiaturii, preferând să ocupe funcţii în oraşe mari, unde există curţi de apel şi unde posibilităţile de promovare în carieră sunt mai atractive. În aceste condiţii, deficitul de personal de la judecătorii urmează să fie acoperit cu alţi stagiari, iar la Tribunal, prin promovarea unor magistraţi de instanţele arondate.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ