Schimbări majore legate de spitalul municipal Buzău

0
54

Primăria preia Spitalul CFR
Primăria Municipiului Buzău va urma să construiască viitorul spital municipal pe un teren donat de către o persoană fizică, nu pe suprafața aflată la ieșirea din municipiu, așa cum prevedea proiectul inițial. Totodată, până la construirea unei noi instituții spitalicești, administrația locală va prelua Spitalul CFR, ca un prim pas în perspectiva amenajării noii unități.
Deputatul Emanuel Ungureanu a solicitat primarului Constantin Toma în ședința Consiliului Local să explice care este stadiul în care se află proiectul privind construirea spitalului municipal. Parlamentarul a precizat că administrațiam locală poate lua exemplul de la Bistrița acolo unde unde vechi spital a fost complet reabilitat, precizând că există mai multe soluții pentru atragerea de personal medical.
Legat de Spitalul CFR, primarul Constantin Toma a spus că va fi preluat gratuit de la Ministerul Transporturilor, pentru a fi folosit până în momentul în care un nou spital municipal va putea fi construit de la zero.
Cât privește construcția spitalului municipal, se va face pe un alt teren decât cel prevăzut inițial și va include și un centru de recuperare pentru persoane vârstnice care la rândul său, în planurile inițiale urma să fie amenajat la Mihăilești.
Inițiativa de a înființa un spital municipal la Buzău a dat naștere unor păreri diferite. Spre exemplu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat anterior că înființarea unei astfel de unități, deocamdată nu este o soluție viabilă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ