Scince-Center în Parcul Crâng

0
13

Pentru investiții în Parcul Crâng ar trebui acordul cetățenilor
Administrația locală își propune ca în Parcul Crâng, în vecinătatea lacului să construiască un Science Center, mai precis un observator astronomic. Pentru o astfel de investiție care ar urma să aibă loc în cel mai mare parc din municipiu ar trebui și acordul cetățenilor, a precizat unul dintre consilierii locali.
Cele două turnuri de apă din Parcul Crâng ar urma să fie reabilitate iar în zona lacului să fie construit un observator astronomic. Consilierii locali au făcut deja un prim pas în vederea realizării unei astfel de investiții, aprobând în ședință dezlipirea terenului în două loturi cadastrale, unul pe care ar urma să fie amenajat un science-center iar cel de-al doilea, ca punct de lucru al Companiei de Apă.
Pentru orice investiție în Parcul Crâng, a precizat unul dintre consilierii locali, ar trebui ca buzoienii să își dea acordul. Asta pentru că vorbim despre cel mai mare parc cu pădure din municipiu, plămânul verde al orașului.
În pădurea din Parcul Crâng au loc deja tăieri masive de arbori, potrivit Direcției Silvice fiind afectați de o ciupercă iar nu de puține ori cetățenii au reacționat atunci când s-a pus în discuție integritatea parcului sau eventuale investiții în această zonă deosebit de importantă din punct de vedere al mediului înconjurător.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ