ŞCOALA 11, ÎN SCENARIUL ROŞU

0
387

Şcoala numărul 11, cea mai mare din judeţul Buzău a intrat vineri în scenariul roşu şi s-a închis pentru două săptămâni Aici au fost confirmate trei cazuri de infectare cu Covid-19, doi copii și un cadru didactic. Elevii claselor care trebuiau să meargă la cursuri după-amiază au fost anunțați rămână acasă, urmând participe la ore, on-line. Cursurile faţă în faţă au fost suspendate şi în câteva clase ale unor alte unităţi şcolare din Buzău.
Cei aproximativ 2 000de elevi ai Școlii numărul 11 din municipiul Buzău vor învăţa, în următoarele două săptămâni, în sistem on-line, conform scenariului roșu. Decizia a fost luată vineri dimineaţă, în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, după ce un profesor de sport și doi elevi, unul de clasa I și celălalt de clasa a V-a, au fost depistați pozitiv la testul Covid 19. Directorul Aurelian Poterașu, spune că elevii au luat virusul de la părinții lor, nu din școală. Ca urmare a acestei situaţii, toţi elevii trec pentru două săptămâni în sistemul de învăţare on-line, conform orarului stabilit la nivelul fiecărei clase. În această perioadă se va face o dezinfecţie totală la nivelul fiecarei clase.
În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, au fost adoptate două hotărâri, una privind suspendarea cursurilor la unele unități de învățământ. Astfel, se suspendă cursurile ”față în față” la câte o clasă de la Centrul Școlar de Educatie Incluzivă municipiul Buzău, de la Școala Gimnazială ”Dionisie Romano”, de la Școala Gimnazială nr.7, şi de la Şcoala Gimnazială ”George Emil Palade”. Aceeaşi măsură vizează întreg Liceul Tehnologic Rușețu. În toate aceste cazuri activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3, cu predare online. Cea de-a doua hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vizează reactualizarea scenariilor de desfășurare a cursurilor în unele școli şi grădinițe din județul Buzău. Potrivit deciziei, de săptămâna viitoare se reiau cursurile ”față în față” la Colegiul Economic şi se redeschide Grădinița cu Program Prelungit din Micro III.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ