ŞCOALA 11 RĂMÂNE ÎNCHISĂ

0
65

Cei aproximatix 2 000 de elevi și cele 150 de cadre didactice, din cadrul Școlii numărul 11, din municipiul Buzău, vor desfașura cursurile în continuare în sistem on-line. Decizia a fost luată în consiliul de administrație al unităţii de învăţământ , pentru a permite efectuarea unor lucrări de rebilitare termică. Pe trei noiembrie cursurile vor fi reluate, iar elevii vor fi așteptați cu dotări noi.
Școala 11, unde cursurile au fost suspendate acum două săptămâni din cauza unor cazuri de Covid 19, rămâne închisă, în următoarea perioadă. De data aceasta nu este vorba despre coronavirus, ci de o serie de lucrări de reabilitare termică, realizate cu fonduri europene. Firma, care a câștigat licitația, a fost desemnată abia în luna septembrie, drept urmare, lucrările au început odată cu debutul anului școlar. Având în vedere că temperaturile sunt destul de mici în clase, pentru a nu risca îmbolnăvirea copiilor, Consiliul de administrație al școlii a hotărât ca timp de două săptămâni, elevii să învețe în șcenariul roșu.
Se lucrează la foc automat, iar conducerea școlii promite că lucrăruile vor fi terminate la timp.
Din aceast an, la cea mai mare unitate de învățământ din municipiul Buzău, energia electrică va fi furnizată cu ajutorul panourilor solare iar apa meteorică va fi colectată și va utilizată pentru alimentarea toaletelor. De asemenea, prin aceste lucrări, Şcoala 11 va deveni prima școală din România sută la sută „verde”.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ