ȘCOALA DIN CERNĂTEȘTI, SUB SCENARIUL ROȘU

0
41

Focarul de la Cănimul de bătrâni Aldeni, unde au fost confirmate 16 cazuri în ultimele 2 săptămâni, poate împiedica începerea anului școlar în scenariul verde, în comuna Cernătești, chiar dacă școala este pregătită din toate punctele de vedere si respectă toate regulile impuse de Ministrul Educaţiei şi cel al Sănătății. Potrivit datelor publicate, luni, de Ministerul Sănătății, comuna Cernătești este singura din județul Buzău în care începutul de an școlar se va desfășura sub scenariul roșu, adică lecțiile se vor preda numai on-line. Chiar dacă în comună sunt 3,94 cazuri la o mie de locuitori, nu este vorba desptre o transmitere comunitară, ci despre cazurile din Căminul de bătrâni Aldeni, unde la acest moment sunt 11 cazuri. Primarul comunei,Petrache Mârzea, este revoltat și nu acceptă situația sub nicio formă. Conform primarului comuneiCernăteşti, acest scenariu nu este definitiv. Până la sfârșitul săptămânii se va lua o hotărâre, în ceea ce priveşte modul în care copiii vor începe şcoala, având în vedere situația atipică din comună. Dacă va fi necesar, acesta susține că va depune o solicitare scrisă la Ministerul Sănătății, în care o să prezinte situația la nivelul comunei.
Pe de altă parte, trebuie menționat că indicele calculat de Ministerul Sănătații este unul crescut și în Costești, Râmnicu Sărat sau Pătârlagele, în urma infectărilor cu coronavirus în azilele de bătrâni sau spitale. Aceste centre nu au nicio legătură cu unitățile școlare, ci doar cu faptul că sunt amplasate în localitățile respective.
De asemenea, până joi, cadrele didactice din toate școlile și grădinițele din Buzău se vor întruni în sedințe de administrație, unde vor formula propuneri de desfășurare a cursurilor. În funcție de spațiul de care dispun și de numărul de elevi, ținând cont de rata de incidență transmisă de Ministerul Sănătății, acestea vor transmite datele către Inspectoratul Școlar Județean Buzău, care împreună cu Direcția de Sănătate Publică va prezenta propunerile, școlilor și grădinițelor, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acesta va lua o decizie finală cu numai patru zile înainte de începerea cursurilor.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ