Școala duală sau cum reînviem meseria, brățară de aur

0
33

Centru tehnic de excelență
Mediul de afaceri și-a dat mâna cu administrația locală pentru a pune pe picioare unul dintre cele mai ambițioase proiecte. Realizarea unui centru de excelență în învățământul dual ce va determina tinerii să învețe meserii pe care să le practice acasă, fără a mai fi nevoiți să caute de lucru peste hotare. Primăria Municipiului Buzău a semnat contractele privind învățământul dual cu 7 societăți importante ce vor instrui elevii în domenii diverse și căutate pe piața muncii.
Primăria Buzău a semnat contractele pentru învățământul dual cu mai multe societății printre care fosta APCAROM, URBIS, RER SUD, TRANSBUS SA ,BENCOMP, ROMCARBON, AGRANA și GREENFIEBER. Consorțiul regional de firme, cu sprijinul administrației locale vor realiza un centru de excelență, cu campus în care elevii vor învăța diverse meserii. O facultate tehnică mai bine zis pentru tinerii, pe diverse paliere economice.
Școala duală va însemna pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile școlii, astfel încât întreaga comunitate să beneficieze. În primul rând, elevii devin salariați încă din școală și se califică pentru o profesie solicitată de agenții economici.
Astfel, tinerii nu vor mai fi nevoiți să plece în afara țării iar marile firme nu vor mai suferi de pe urma lipsei angajaților calificați. Prin învățământul dual practic angajatorii își vor pregătii viitorii angajați de pe băncile școlii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ