Școala începe diferit în 2022

0
8

Se reiau olimpiadele
Cursurile încep diferit în unitățile de învățământ, pe parcurusl lunii ianuarie. Dacă elevii claselor gimnaziale și liceale au fost chemați la școală în prima luni de după Revelion, copiii din clasele primare și pregătitoare vor începe de săptămâna viitoare, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.
Școala începe diferit anul acesta, după vacanța de iarnă, în funcție de clasa în care este elevul, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022, modificată în luna noiembrie 2021.
O noutate în ceea ce privește domeniul Învățământului este că în acest an se vor organiza din nou olimpiade. Se reiau, astfel, în anul școlar 2021-2022, olimpiadele și concursurie școlare, după ce acestea au fost suspendate pe durata anilor școlari 2019-2020 și 2020-2021. Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele și concursurile pe discipline școlare – matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne și competiții interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală.
Vizavi de testele rapide pentru elevi, reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău au precizat că la acest moment nu au existat probleme vizavi de stoc dar situația se poate schimba de la o zi la alta.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ