ȘCOALA VA FUNCȚIONA LA BUZĂU, DIGITALIZAT

0
529

Şcolile au fost închise pentru o perioadă de zece zile, însă în Buzău învățământul își continuă cursul prin intermediul unei platforme online. Astfel, elevii buzoieni vor putea învăța în continuare lecțiile care le-ar fi fost predate la ore, de la distanță. Decizia a fost luată miercuri, în cadrul unei ședințe la Primăria Buzău cu toți directorii școlilor și liceelor din municipiu.
Având în vedere că școlile sunt închise ca măsură preventivă în ceea ce privește infecția cu Covid-19, autoritățile buzoiene au găsit o soluție de rezervă pentru ca elevii să poată beneficia de educație. Miercuri, Primăria Buzău a organizat o întâlnire cu toți directorii unităților şcolare din municipiu, pentru a demara învățământul digitalizat.
Prin platforma online Adservio, elevii vor putea primi teme, lecții, dar și note. Se lucrează și la o platformă video care să fie încorporată în sistemul de învățare online, platformă care ar veni în sprijinul profesorilor și elevilor.
În Buzău, deja unii profesori folosesc platforma nu numai pentru a trece notele în catalogul online, ci și pentru a transmite elevilor teme sau teste. Un exemplu în acest sens este Cristina Drugă, profesoară de matematică la Liceul Economic din Buzău.
În urmă cu trei ani, la nivelul județului Buzău, un număr de 14 școli și licee implementau o platformă de management educațional. În septembrie anul trecut aceasta a fost extinsă la toate școlile din municipiu, astfel că toți cei 27.000 de elevi din cele 27 de școli și licee pot beneficia de învățământ digitalizat. La nivel de școli, au existat sesiuni de instruire a profesorilor în vederea utilizării platformei.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ