SCOLI FĂRĂ AUTORIZAȚII DE INCENDIU

0
130

Mai puțin de trei săpătmâni mai sunt până la debutul noului an școlar, însă nu toate unitățile de învățământ din județ sunt pregătite să-și primească elevii. Unele dintre ele au lipsuri mari la capitolul siguranța elevilor în caz de incendiu. În acest context, Inspectoratul Școlar a întocmit un raport care cuprinde lista școlilor care nu dețin autorizație de securitate la incendiu și au trimis adrese către directorii școlilor deficitare la aceste capitol. Ba mai mult, au fost organizate întâlniri între directori și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.
Pe lista întocmită de Inspectoratul Școlar se află peste o sută de corpuri de clădire care nu dețin autorizație de securitate de incendiu. Vorbim fie de clădirea școlilor, fie de săli de sport, ateliere de lucru sau internate. Dacă în unele cazuri, autoritățile locale nu fac demersuri pentru modernizarea unităților de învățământ astfel încât acestea să obțină avizul ISU, în alte situații documentul nu poate fi eliberat pe motiv că respectivele construcții sunt vechi și nu pot suporta modificări majore.
Ministrul interimar Mihai Fifor a solicitat ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, fiecare unitate administrativ teritorială să realizeze un plan de cooperare în domeniul ordinii și siguranței publice care să vizeze siguranța în școli și în preajma unităților de învățământ. Autoritățile județene vor continua verificarea tuturor mijloacelor auto care asigură transportul școlar, iar Poliția va intensifica acțiunea de combatere a transportului pirat de persoane. În final, ministrul interimar al afacerilor interne a solicitat prefecților să se deplaseze personal în teren împreună cu inspectorii școlari și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, pompieri, astfel încât să cunoască în detaliu toate problemele din zona lor de competență. Termenul pentru o nouă raportare privind stadiul îndeplinirii tuturor acestor măsuri este vineri, 23 august.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ