ŞCOLI FĂRĂ AUTORIZAŢII LA INCENDIU

0
34

Unităţile şcolare din judeţ, care nu au nici au obţinut nici până acum autorizaţii de securitate la incedniu, sunt presate să intre în legalitate. Prefectura a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să emită o adresă către Inspectoratul Şcolar cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ care trebuie să depună documentaţia în vederea autorizării.
Membrii Colegiului Prefectural Buzău, întruniţi, luni în şedinţă ordinară analizat raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă privind rezultatele controalelor din 2019 pe linia prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă la unităţile de învăţământ. Conform raportului prezentat, cei de la ISU Buzău au controlat 67 de unități de învățământ. Au fost constatate 84 de deficiențe pentru care s-au aplicat 55 de avertismente și 29 de amenzi. Cele mai multe neregului descoperite în urma verificărilor, vizează, în special modul de organizare privind apărarea împotriva incendiillor şi lipsa autorizaţiilor de securitate la incendiu.
Potrivit raportului prezentat în Colegiul Prefectural de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în prezent, peste 120 de unităţi şcolare din judeţ nu deţin autorizaţie de Securitate la incendiu.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a primit 36 de cereri pentru autorizaţii, însă doar 14 au fost avizate pozitiv, celelalte fiind respinse, întrucât unităţile şcolare nu întruneau condiţiile cerute de lege pentru autorizare. Pentru ca toate şcolile să intre în legalitate, Prefectura a dispus emiterea de adrese scrise pentru a depune documentaţia în vederea obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ