ŞCOLI FĂRĂ AUTORIZAŢII LA INCENDIU

0
57

Peste o sută de şcoli din judeţ nu au obţinut încă autorizaţia de securitate la incendiu. Este vorba despre şcoli din mediul rural, care nu au reuşit să întrunească toate condiţiile impuse de lege pentru autorizare, deşi termenele nu au fost foarte scurte şi chiar au fost prelungite de instituţiile competente. O comisie de la Prefectură va urmări, săptămâna aceasta, intrarea în legalitate a acestor unităţi şcolare.
Din totalul unităţilor şcolare din judeţul Buzău, 115 trebuie să depună documentaţii pentru obţinere autorizaţie de securitate la incendiu. Este concluzia unui raport prezentat de conducerea Inspectoratului Şcolar, în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, de la sfârşitul săptămânii trecute.
Şcolile nesigure în cazul producerii unor incendii sunt în mediul rural. În acele unităţi de învăţământ se fac demersuri să se execute lucrările necesare îndeplinirii condiţiilor în vederea autorizării.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, abilitaţi să verifice respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte securitatea la incendii, recunosc faptul că nu prea au aplicat sancţiuni şcolilor.
Prefectura a decis constituirea unei comisii care, în cursul aceste săptămâni, are sarcina să verifice repectarea tuturor condiţiilor impuse de lege pentru funcţionarea în bune condiţii a unităţilor şcolare din judeţ.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ