Şcoli fără avize de securitate la incendiu

0
69

Aproape 200 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău s-au adresat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul anului şcolar 2018-2019, pentru obţinerea de autorizaţii şi avize de securitate la incendiu. Puţine şcoli au îndeplinit însă condiţiile pentru autorizare, astfel că cele mai multe cereri au fost respinse.
Conform unui raport privind siguranţa în şcoli în anul 2018-2019, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a desfăşurat mai multe activităţi pentru reducerea numărului de clădiri cu destinația de învățământ, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. În acest sens, reprezentanţii ISU au luat unele măsuri.
În cursul anului şcolar ce s-a încheiat, au fost primite şi soluţionate un număr de 198 solicitări de emitere avize şi autorizaţii de securitate la incendiu şi protecţie civilă, respectiv de acordare a asistenţei tehnice de specialitate în domeniul reglementat. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă precizează în raportul întocmit cu privire la aceste cereri venite din parte unităţilor şcolare, că multe dintre solicitări au fost respinse.
Activitatea preventivă a pompierilor de la ISU a inclus controale tematice la obiective de învăţământ cuprinse în lista unităţior comunicată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, care au organizat examene de Evaluare naţională, precum şi la unităţile de învăţământ aparţinând unităţilor administrativ teritoriale la care a fost executat control de fond.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ