ȘCOLI PREGĂTITE

0
79

Scolile au fost pregătite să îsi primească elevii, la începutul noului an scolar. Este asigurarea venită din partea conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, în prima zi de scoală. Chiar dacă multe unităti din mediul rural încă nu îndeplinesc toate conditiile necesare functionării, oficialii din învătământ spun că sunt probleme ce se pot remedia. După o vizită a inspectorilor scolari în judet, se va întocmi un raport cu toate deficientele descoperite.

11,6% din școlile buzoiene nu au aviz de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică, dar, cu toate acestea, continuă să-i școlarizeze pe elevi în condiţii improprii. Totodată , din totalul de 550 de unități școlare, 481 dețin autorizații sanitare de funcționare, aceastea reprezentând 87%. Unul dintre motivele neautorizării este funcționarea în spații improprii.În ciuda acestor cifre, oficialii Inspctoratului Școlar dau asigurări că unitățile de învățământ din județ au fost pregătite să își primească astăzi elevii.

După vizita inspectorilor școlari în județ, va fi întocmit un raport care va cuprinde toate problemele identificate la școli astfel încât să se găsească rapid soluții pentru remedierea deficiențelor, iar elevii să învețe în condiții sigure. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ