ŞCOLI RURALE, ÎN SCENARIUL ROŞU

0
37

Elevii și preșcolarii unor unități de învăţământ din zona rurală a judeţului, dar şi din municipiul Buzău, au intrat în scenariul roşu. În urma confirmării cu coronavirus a unor cadre didactice şi copii, din respectivele şcoli şi grădiniţe, autorităţile au decis suspendarea cursurilor faţă în faţă.
În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată marţi, au fost actualizate scenariile de desfășurare a cursurilor în mai multe unități de învățământ din județul Buzău. În contextul apariției cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în rândul elevilor și cadrelor didactice s-a decis :

– “suspendarea cursurilor ,,față în față” la Grădinița cu Program Prelungit nr.11 ”Căsuța Poveștilor” din municipiul Buzău, până la data de 26.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online);
– suspendarea cursurilor ,,față în față” la clasele a II –a, a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială ”Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă, județul Buzău și la Grădinița din structura acestei școli, până la data de 26.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online);
– suspendarea cursurilor ,,față în față” la clasa a II –a de la Școala Gimnazială Lopătari, județul Buzău, până la data de 26.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online)” a transmis Instituţia Prefectului.

De asemenea, a fost adoptată hotărârea privind reluarea cursurilor, față în față, începând de mâine, la unele unități de învățământ din județul Buzău. Este vorba despre câteva clase de la Școala Gimnazială nr.1 Râmnicu Sărat, şi de la Școala Gimnazială ”George Emil Palade” din municipiul Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ