ŞCOLI SCUTITE DE AUTORIZAREA ISU

0
132

Regulile privind autorizaţiile de securitate la incendiu urmeză să fie modificate, iar documentele necesare funcţionării unor instituţii vor fi obţinute mai uşor. Nouăţile legislative, aflate acum în fază de proiect, supus dezbaterii publice, se referă şi la unităţile de învăţământ.

Legislaţia privind securitatea la incendiu va fi mai relaxată potrivit unui proiect de modificare a Hotărârii de Guvern. Mai exact, potrivit proiectului iniţiat de Ministerul de Interne, școlile aflate în clădiri mai mici de 600 de metri pătrați nu ar mai avea nevoie de autorizație. Astfel, dacă până acum, toate școlile, grădinițele și adăposturile de copii sau de bătrâni, cu o suprafață de peste 150 de metri pătrați aveau nevoie de aviz pentru securitatea la incendiu de la pompieri, acum, clădirile de învățământ secundar, profesional sau universitar și căminele – mai mici de 600 de metri pătrați vor fi scutite de verificări. La fel și gradinițele mai mici de 175 de mp. Modificările vin în contextul în care, în judeţul Buzău, pompierii au descoperit numeroase neregului cu ocazia controalelor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău spun că anul acesta, au fost efectuate 33 de controale la unităţile de învăţământ cu personalitate juridică. Pompierii au constatat 132 de nereguli şi au aplicat 110 acţiuni. Controalele pe linia securităţii la incendiu vor continua şi în perioada următoare.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ