ȘCOLILE DE LA ŢARĂ SUNT PREGĂTITE, COPIII LIPSESC

0
48

Dacă anii trecuți elevii claselor terminale trăiau momentul absolvirii, cu veselie și entusiasm, anul acesta, o tristețe și liniște deplină învăluie aprope fiecare instituție școlară. De marţi, au început pregătirile pentru examenele naționale. Chiar dacă școlile sunt pregătite, din punct de vedere sanitar, pentru a primi elevii la clase, în mediul rural, aceștia preferă să continue cursurile on-line.
La școala gimnazială „Nicolae Ioan Jilinschi” din Vernești, încă de la intrarea în incinta școlii, un afiș impune respecarea unui traseu bine stabilit, astfel încât să fie respectată distanțarea socială. Elevii vor intra pe o usă și vor ieși pe alta. Totodată, la intrarea în școală, fiecare elev va primi o mască de protecție și se va spăla pe măini, la fel și la ieșire din cădire.
Chiar dacă școala îndeplinește toate conditiile necesare desfășurării activității, mai mult, copii au asigurat transportul din partea școlii, părinții rămân rezevați. Niciun elev, din cei 39 înscriși la școala gimnazială din Vernești, nu se va prezenta la pregătirea pentru examen, spune directoarea. Aceștia vor continua să se pregătească, de acasă, folosind platformele on-line, fiind o variantă mai lejeră pentru ei.
Conform noului ordin, aceşti elevi pot merge la şcoală dacă părinţii sunt de acord. Cei care aleg, însă, să stea acasă, vor beneficia de pregătire alternativă online. Potrivit noului calendar, elevii clasei a VIII-a se pot înscrie în perioada 2-5 iunie, examenele urmând să înceapă pe data de 15 iunie . Probele Evaluarii Nationale se vor încheia pe data de 18 iunie, primele rezultate urmând să fie afișate pe data de 22 iunie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ