ȘCOLILE, EXECUTATE SILIT DE PROFESORI

0
109

Sindicatul din Învățământul Preuniversitar nu va declanșa greva generală în debutul noului an școlar. Au existat nenumărate zvonuri care au dat o tentă politică acțiunilor sindicale, motiv pentru care mișcările de protest vor fi organizate după deschiderea unităților de învățământ. Cel mai probabil, va mai exista o rundă de consultări, însă Ministerul Educației nu și-a arătat disponibilitatea de a plăti profesorilor dobânzile aferente eșalonărilor salariale câștigate în instanță, aruncând datoria pe umerii primăriilor.

Cadrele didactice sunt conștiente de faptul că problemele legislative nu au fost create de administrațiile publice locale, motiv pentru care protestele vor fi îndreptate spre factorii decizionali centrali. La nivelul județului Buzău, sunt mii de profesori care trebuie să primească sume importante de bani, datorii vechi de câțiva ani.

Pentru a recupera banii, o parte din membrii Sindicatului au început procedurile pentru executarea silită a unor primării astfel încât să își recupereze banii datorați de stat.

Pe de altă parte, Sindicatul garantează faptul că profesorii sunt pregătiți pentru începerea noului an școlar, cu toate că doleanțele lor nu sunt respectate. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ