SCOS DE POLIŢIŞTI DE LA BAC

0
407

A fost scos cu Poliţia din sala de examen. S-a întâmplat joi, la Râmnicu Sărat, unde, un candidat, ce susţinea ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, a fost surprins de supraveghetori cu un dispozitiv electronic de comunicare, implantat în ureche. Candidatul a fost eliminat din examen şi nu va mai avea dreptul să susţină Bac-ul în sesiunea de anul viitor.
S-a chiulit masiv de la bac-ul de toamnă. O sută de absolvenţi de liceu din cei 580, înscrişi la la sesiunea a doua a Bacalaureatului au lipsit joi, la ultima probă scrisă a examenului, cea la alegerea profilului, iar un candidat a fost eliminat.
Candidatul ce provine din seriile anterioare, a fost surprins în sala de examen, din centrul de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Rîmnicu Sărat, cu un dispozitiv de recepţie înfipt în ureche, cu ajutorul căruia urma să comunice cu cineva din exterior. După ce a fost surprins de profesorii supraveghetori, preşedintele comisiei a chemat poliţiştii care l-au scos afară. Casca din ureche nu au reuşit să i-o scoată, motiv pentru care a fost dus la un cabinet ORL, unde i-a fost extras dispozitivul.
Potrivit calendarului de examen, în zilele următoare, urmeză evaluarea competenţelor, pentru candidaţii care nu le-au susţinut în sesiunile anterioare. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ