SCRIITOAREA PASSIONARIA STOICESCU, LA ŞCOALA NR.11

0
725

Oaspete deosebit la Şcoala Gimnazială numărul 11 din Buzău. Scriitoarea Passionaria Stoicescu s-a aflat în mijlocul copiilor, cărora le-a vorbit despre literatură şi importanţa lecturii, iar la final le-a prezentat ultima sa carte.
Elevii din ciclul primar al Şcolii Gimnaziale nr.11 din municipiul Buzău au participat, marţi dimineaţă la o întâlnire de suflet cu unul dintre cei mai prestigioşi autori contemporani de cărţi pentru copii. Passionaria Stoicescu scriitoare buzoiană cu o îndelungată carieră literară s-a aflat în mijlocul copiilor cărora le-a vorbit despre literatură, şi le-a prezentat ultima sa apariţie editorială. Comunicarea cu cei mici a decurs natural şi plăcut, scriitoarea având experienţă didactică, dobândită cu ani, când pentru o vreme s-a aflat la catedră.
SINCRON: Passionaria Stoicescu, scriitoare 05:03-05:26 (sunt fericită…de carte)
Numele scriitoarei va fi dat unui concurs de literatură ce se va desfăşura la Şcoala 11, în cadrul unui proiect iniţiat de două dintre cadrele didactice.
La finalul întâlnirii Passionaria Stoicescu a ţinut o pledoarie pentru lectură şi pentru carte.
La Buzău, la Şcoala numărul 11, scriitoarea a lansat cel mai nou volum al său de poezie, un volum foarte potrivit acestei perioade a sărbătorilor de iarnă.
Copiii, cei cărora le este adresată cartea, deşi, acum au văzut-o pentru prima dată pe scriitoare, au cunoştinţe despre opera acesteia.
Biografia Passionariei Stoicescu este una impresionantă. Poetă, prozatoare, scriitoare de literatură pentru copii, traducătoare, este membră a Uniunii Scriitorilor din România, din anul 1976. Este absolventă a Şcolii pedagogice Buzău, licenţiată a Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti. A debutat cu poezie, în Luceafărul , în 1964. Debutul editorial a fost în 1971, cu literatură pentru copii „Lume mică, lume mare”, la editura Ion Creangă. Are 67 de cărţi apărute, din care 18 de poezie, 8 de proză, 41 de literatură pentru copii. Este cetăţean de onoare al Municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, pentru contribuţia deosebită adusă în domeniul culturii.

Laurenţiu Marinov/Mihai Vasilescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ