SCRIITOR BASARABEAN, CETĂȚEAN DE ONOARE AL JUDEȚULUI

0
29

Galeria Cetățenilor de Onoare ai județului Buzău s-a îmbogățit, joi, cu un nou nume. Este vorba despre Nicolae Bulat, istoric, scriitor și pârcălab al Cetății Soroca. Basarabeanul a fost desemnat în ședința ordinară a Consiliului Județean Buzău „Cetățean de Onoare”, la propunerea preotului Mihail Milea.
Istoricul și scriitorul Nicolae Bulat a devenit cetățean de onoare al județului Buzău. Titlu i-a fost acordat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, de joi, la propunerea venită din partea preotului Mihail Milea.
Titlul de cetățean de onoare i-a fost oferit scriitorului basarabean pentru activitatea sa de profesor, istoric și publicist, acesta fiind un exemplu de consecvență patriotică, militând mereu pentru unirea României cu Republica Moldova. Practic, prin titlul oferit joi, Consiliul Județean recunoaște meritele lui Nicolae Bulat.
Ceremonia de desemnare a titlului de cetățean de onoare a fost oficiată în prezența conducerii Consiliului Județean, a aleșilor județeni, a primarului orașului Soroca, Victor Său, a preotului Mihail Milea, a comandantului Diviziei 2 Infanterie Getica și a altor oaspeți de seamă. Prezent la ceremonie, scriitorul Nicolae Bulat le-a mulțumit aleșilor județeni pentru onoarea acordată și le-a oferit acestora câte un exemplar din ultima sa carte intitulată „În căutarea unui erou: Generalul Stan Poetaș”.
Ulterior, scriitorul a mers în Sala Mare a Consiliului Județean unde și-a lansat cartea în fața a câtorva sute de elevi de la liceele buzoiene.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ