SE AMÂNĂ CONCURSUL PENTRU ȘEFIA POLIȚIEI LOCALE! A SOSIT ȘI MOTIVAREA INSTANȚEI DUPĂ SUSPENDAREA ORGANIGRAMEI

0
98

Se suspendă concursurile pentru desemnarea noilor șefi din Poliția Locală. Anunțul a fost postat pe pagina oficială a Primăriei Buzău. Motivul amânării se datorează suspendării organigramei Primăriei de către Tribunalul Buzău.
Ieri a sosit pe adresa primăriei Buzău și motivarea judecătoarei Iuliana Câmpeanu, cea care a suspendat aplicarea noii organigrame a Primăriei Buzău. Motivele invocate de magistrat nu au fost comentate de municipalitate dar sunt considerate destul de …ciudate.
În motivare, judecătorul susține că la o examinare sumară a hotărîrii CLM, sunt indicii că adoptarea acesteia s-a făcut cu încălcarea Legii Administrației publice locală, a Legii Poliției Locală precum și a Codului Muncii. Totodată, judecătorul a considerat că organigrama a fost aprobată dincolo de limitele legale întrucît îi lipsește raportul comisiilor de specialitate din Consiliul Local, iar adoptarea s-a bazat doar pe expuneri generice. Nu în ultimul rînd, se punctează și nerespectare a legilor referitoare la oferirea în compensare a altor posturi în contextul existenței unui număr de 140 de locuri de muncă vacante în primărie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ