SE AMENAJEAZĂ PASAJUL DE PE UNIRII

0
282

Pasajul de sub Bulevardul Unirii, din zona Catedralei Sfântul Sava, va fi redeschis populaţiei. Deja a fost schiţat modul în care va arăta viitoarea construcţie a pasajului pietonal, iar consilierii municipali şi-au dat votul pentru aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor.
Consiliul Local Municipal a votat, în unanimitate, pentru începerea lucrărilor de amenajare a pasajului pietonal de pe Bulevardul Unirii, în zona Catedralei Sfântul Sava. Deja a fost concepută o primă viziune a modului în care va arăta viitoare construcţie. Zonele de acces vor fi acoperite cu construcţii transparente, care nu vor afecta vizual clădirea Catedralei Municipale. În vara acestui an, pasajul ar putea fi inaugurat, iar buzoienii vor putea traversa bulevardul Unirii în deplină siguranţă.
După ce a primit aprobarea din partea consilierilor municipali, proiectul va fi pus în aplicare în cel mai scurt timp.Una dintre gurile de acces ale pasajului a fost decopertată în ianuarie 2018 pentru a se putea constata starea lui şi pentru a se putea alcătui proiectul de reabilitare. Intenţia edililor a fost accea de a-l repune în circuitul pietonal cât mai repede dar, din cauza unor probleme obiective, pasajul se află în aceeaşi stare ca şi anul trecut.
Pasajul din dreptul Catedaralei Sfântul Sava a fost construit în anii 80 şi avea rolul de a fluidiza traficul, nefiind însă, niciodată funcţional. La începutul anilor 2000, odată cu reluarea lucrărilor de amenajare, la cele două capete au fost ridicate nişte construcţii cu destinaţie de spaţii comerciale. Iniţiativa nu a fost pe placul riveranilor, care au cerut şi au obţinut în instanţă demolarea schelelor. În 2010, gurile pasajului au fost acoperite şi a fost turnat asfalt, peste.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ