SE AMPLIFICĂ SCANDALUL ŞCOLII DE LA POŞTA CÂLNĂU

0
19

Situația aberantă de la Poșta Câlnău, unde școala a rămas închisă deși localitatea se află în scenariul verde, nu și-a găsit încă rezolvare. Inspectoratul Şcolar acuză administraţia comunei de îngrădirea dreptului la educaţie şi formulat o plângere penală către organele competente. Cazul a ajuns şi în atenţia autoritităţilor centrale de la Bucureşti.
Ministrul Dezvoltării Cseke Attila, a comentat într-o emisiune televizată, pe un post naţional, situaţia de la şcoala din Poşta Câlnău, unde copiii au mers la şcoală în prima zi a semestrului al doilea şi au găsit clădirea încuiată. El a catalogat drept “de plâns” situaţia şi l-a îndemnat pe primarul localităţii să constituie comisia pentru recepţia lucrării de reabilitare, recepţie din din cauza căreia, şcoala nu a fost redeschisă, luni.
În acelaşi timp, preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu a declarat, miercuri, în emisiunea Subiectul Zilei de la TV Buzău că Inspectoratul Şcolar a făcut demersuri legale în acest caz, în care este îngrădit dreptul la educaţie.
Reamintim că luni, la Poşta Câlnău s-a iscat un adevărat scandal, după ce elevii școlii din localitate nu au fost primiţi la cursuri. Școala a rămas cu lacătul pe ușă, iar copiii învaţă tot on-line, pentru că primăria nu a organizat recepția clădirii după reabilitare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ