Se apropie Bac-ul de toamnă! 235 de cadidati plătesc 40 de lei pentru fiecare probă susținută

0
810

Aproape o mie de candidati care au ratat prima sesiune a bacalaureatului fie pentru că nu au obtinut note de trecere, fie ca au ramas corigenti ori nu s-au prezentat la examen, vor sa-si incerce norocul in sesiunea de toamna asa ca si-au depus dosarele de inscriere. Daca pentru cei mai mulți inscrierea a fost gratuită pentru 235 de candidati sustinerea examenului presupune si costuri. Vorbim despre cei care au sustinut bacalaureatul de doua ori pana acum si nu l-au luat. Acestia sunt nevoiti sa achite o taxa de participare.
A început numărătoarea inversă pînă cînd absolvenții de liceu care au ratat bacalaureatul ori nu au intrat în examen din cauza corigențelor au o nouă șansă să obțină diploma maturității. Peste 2 săptămâni se dă startul sesiunii de toamnă a bacalaureatului. Candidații au termen pînă mîine să-și depună dosarele de înscriere. Pînă acum aproape o mie de canidați s-au înscris pentru a profita de a doua șansă și a obține diploma de bac. Peste 200 de candidați însă vor plăti câte 40 de lei pentru fiecare probă pe care o vor susține. Asta pentru că până acum au încercat de două ori ori să obțină diploma de Bacalaureat și nu au reușit.
Examenul de Bacalaureatul va debuta cu probele orale pe 16 august, însă greul va începe abia pe 22 august când se va da startu probelor scrise
La nivelul municipiului Buzău au fost stabilite două centre de evaluare, unul la Liceul de Meserii și Servicii, celălalt la Liceului Teoretic “Alexandru Marghiloman”. Alte două centre vor fi organizate la Nehoiu și Rîmnicu Sărat. La nivelul județului Buzău, după prima sesiune de Bacalaureat procentul de promovare a fost de 69,07 la sută. Reprezentanții inspectoratului școlar speră ca elevii care au ratat obținerea diplomei maturiății să profite de a doua șansă iar la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului procentul total de promvare să depășească 80%.

Florin Zafiu
Laurențiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ