SE CAUTĂ DONATORI ÎN JUDEȚ

0
80

Dacă donatorii nu vin la centru, atunci mergem noi la donatori. Este ideea de la care au pornit reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău atunci când au decis să ia la pas fiecare localitate a județului pentru a colecta sânge.

Buzăul se confruntă cu o criză fără precedent de sânge, în condițiile în care nevoia este din ce în ce mai mare. Așa se face că, în ultimii ani, din cei 60-70 de donatori care se prezentau zilnic la Centrul de Trnasfuzii, acum abia dacă mai calcă pragul 20-30 de persoane. Stocul de sânge a scăzut, iar numărul bolnavilor a crescut vertiginos. Pentru că nu puteau sta cu mâinile în sân, reprezentanții Centrului de Transfuzii au adoptat ideea de a merge în județ, unde organizează colecte mobile.

Astfel cadrele medicale de la Centrul de Transfuzii vor ajunge joi la Râmnicu Sărat. Donatorii sunt așteptați la sediul Spitalului Municipal, unde va fi amenajat un punct de donare în incinta unității sanitare din oraş, urmand ca sângele să fie apoi adus la Buzău, unde va fi depozitat în condiţii speciale, spre a fi trimis către spitalele care vor avea nevoie. În schimbul sângelui, donatorii vor primi bonuri în valoare de 66.7 de lei și vor beneficia de un set de analize medicale gratuit. După colecta de la Râmnicu Sărat urmează Nehoiu, iar de vineri, se vor ridica restrcțiile şi în zona Ulmeni- Pietroasele şi se va putea relua activitatea de colectare şi în această zonă.

Deplasarea centrului de colectă pe toată raza judeţului are legătură şi cu campania pe care Centrul Judeţean de Transfuzii Buzău o face pentru a fideliza donatorii. Iniţiatorii campaniei au ţinut cont şi de faptul că oferta din rândul donatorilor este din ce în ce mai redusă, şi a scăzut interesul oamenilor în ceea ce priveşte donarea de sânge cu regularitate. Și astăzi la Centrul de Transfuzii erau doar câțiva donatori, cei mai mulți dintre ei fideli.

 

La donare sunt aşteptaţi buzoienii cu vârsta curpinsă între 18 şi 60 de ani.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ