SE CAUTĂ MEDICI

0
63

Criza de medici de la Spitalul Județean pare să nu ajungă la final. Campania de recrutare de cadre medicale este continuă, la cea mai mare unitate spitalicească din județ, dar interesul nu este prea mare. La selecție vin puțini candidați, iar unii dintre ei nu au reușit să promoveze concursul.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău caută cadre medicale cu studii superioare pentru posturi care au mai fost scoase la concurs şi pentru care nu s-a prezentat nicun candidat. Din păcate, 2019 debutează sub aceleaşi auspicii: pentru cele 11 posturi scoase la concurs, recent de cel mai mare spital din judeţ, şi-au depus dosarele doar doi medici rezidenţi.
De ani buni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează la cota de avarie în ceea ce priveşte numărul de medici. De-a lungul timpului, unitatea sanitară a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, prea puţini au fost cei interesaţi. De curând, au fost scoase la concurs nu mai putin de 11 posturi de medic, în mai multe secţii ale spitalului. Din păcate, absolvenţii de Medicină nu s-au înghesuit să le ocupe. În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău sunt neacoperite numeroase posturi, situaţie ce obligă conducerea unităţii să continue politica de angajare a unor noi cadre medicale.
Pentru a atrage medici la Spitalul din Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. Astfel, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadraţi la Spitalul Judeţean Buzău vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ