SE CAUTĂ MEDICI PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN

0
77

Se caută noi medici pentru Spitalul Județean. Dacă pentru posturile de personal medical auxiliar concurența este foarte mare, pentru cele de medic, spitalul buzoian este nevoit să organizeze mai multe sesiuni de concurs. De această dată, 12 posturi sunt puse la bătaie, pentru medici specialiști.
Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă demersul de completare a schemei de personal cu medici specialiști. Dacă posturile de personal medical auxiliar sau cele de personal nemedical scoase până acum la concurs s-au ocupat din prima sesiune, existând chiar și o concurență foarte mare, pentru posturile de medici, spitalul buzoian este nevoit să organizeze mai multe sesiuni de concurs, întrucât tentativele anterioare s-au soldat cu eșec pentru anumite specialități, pentru posturile respective neînscriindu-se nici un candidat. Întrucât nevoia de medici specialiști este mare, Spitalul Județean Buzău a republicat o serie de posturi care au mai fost scoase la concurs anterior, în speranța că, de această dată, măcar câteva dintre ele se vor ocupa, având în vedere că, în această perioadă, tinerii doctori care și-au finalizat rezidențiatul își susțin examenele care le conferă statutul de specialist.
Pentru secțiile de Cardiologie, Boli Infecțioase și Neonatologie sunt scoase la concurs câte două posturi, în timp ce pentru alte secții din spital va fi organizat concurs pentru câte un singur post. Spitalul vrea să-și completeze echipa și cu un medic specialist ATI pentru compartimentul ATI Obstetrică-Ginecologie, cu un chirurg pediatru pentru secția de Chirurgie și Ortopedie Infantilă, un specialist în medicină fizică la Cabinetul de Recuperare din Ambulatoriu, precum și doi urgentiști, între care unul pediatru, pentru secția UPU. Acestora li se adaugă un post de pediatru și un post de specialist ORL, în cadrul cabinetelor de specialitate din Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov. Pe lângă aceste posturi, Spitalul Județean Buzău va mai organiza examen și pentru ocuparea unui post de medic primar internist la compartimentul de Gastroenterologie al secției de Medicină Internă și a unui post de specialist, la secția de Urologie. Conducerea unității spitalicești spune că are deja semne pozitive de la câțiva medici, care și-au anunțat intenția de a profesa la Buzău.
Detalii despre desfășurarea concursurilor vor fi anunțate în curând, conducerea unității medicale sperând că, de această dată, măcar o parte dintre posturile vacante vor fi ocupate.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ