SE CAUTĂ MESERIAȘI

0
40

Lipsă acută de meseriași, în Buzău. Majoritatea au ales drumul străinătății din cauza salariului mic și a condițiilor de muncă oferite de angajatori. Drept urmare, domeniile de activitate cu cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt construcţiile, agricultura şi industria grea unde se căută sudorii, strungarii, inginerii mecanici, frezorii. Totodată, domeniul HoReCa, continuă să fie, în continuare, cel mai afectat de pandemie.
Chiar dacă perioada de pandemie a afectat economia, rata şomajului a rămas constantă în ultimele luni. Unul din motivele pentru care şomajul nu a crescut pe este acela că persoanele care au fost în şomaj tehnic au avut contractul suspendat, deci nu au fost şomeri în adevăratul sens al cuvântului.
În plus, în cele aproape cinci luni de pandemie, adică de la jumătatea lunii martie, după declararea stării de urgenţă, şi până astăzi, au fost și situații în care patronii buzoieni au făcut angajări.
În prezent, la Buzău, rata şomajului este de 7,6%, Buzăul numără peste 11. 000 de şomeri dintre care doar 1500 sunt indemnizaţi. De asemenea, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sunt disponibile peste 250 de locuri de muncă.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ