SE CAUTĂ SOLUŢII PENTRU ŞCOALA ON-LINE

0
233

Potrivit unui recent ordin al Ministrului Educaţiei cursurile şcolare vor continua on line. În acest context Inspectoratul Şcolar Județean Buzău, în colaborare cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale, caută soluții pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ, atît în mediul urban cât și în cel rural, unde activitatea se desfășoară mai greoi.
La nivelui Județului Buzău din cei aproape 45 000 de profesori, 226 nu au reușit să predea cursuri on-line elevilor, iar zece mii de elevii buzoieni din cei aproape cinci mii, nu au reușit să intre în legătură cu profesorii, pentru putea continua școala în condițiile impuse de pandemie. Din păcate, sunt foarte multe cazurile, în care copii nu dispun de o tabletă sau un calculator.
În acest context, Inspectortul Şcolar a întocmit un plan de intervenție, care prevede sarcini pentru directorii de școli, profesori și educatoare. Aceștia trebuie să indentifice familiile cu elevii care nu dispun de posibilități financiare, iar cu ajutorul primăriilor aceștia ar trebui să primească tablete sau calculatoare.
Deja, unele școli din județul Buzău, s-au mobilizat.
În situația în care nu se va reuși predarea on-line pentru toți copii buzoieni, există varianta, potrivit ordinului ministrului învățământului, de recuperare a materiei.
Toate datele privind desfășurarea procesului de predare-învățare online vor fi raportate periodic Ministerului Educației și Cercetării.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ